Як правильно вибрати зубну пасту та щітку

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (3 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Корисні поради
  • 127
  • 3
Зміст

Щодня, прокидаючись вранці, люди машинально виконують низку вже начебто запрограмованих дій. Це прийом їжі, душ і невід’ємна частина ранкових процедур це, звичайно, чищення зубів. У статті розглянемо, якою є ефективність використовуваної зубної пасти та щітки.

Як правильно вибрати зубну пасту та щітку - 1 | Complex Dent

Вибір щітки, що важливо врахувати?

При виборі щітки було б найкраще звернутися до фахівця. Лікар, ґрунтуючись на стані ясен, зубів, а також будь-яких захворювань у порожнині рота, дає правильний висновок. На превеликий жаль, сьогоднішній споживач схильний вірити рекламним трюкам та довіряти фармацевтам в аптеках. Що з великою ймовірністю не обов’язково буде ефективним для зубів.
Якщо ж вирішено купувати зубну щітку власноруч, не вдаючись до послуг спеціаліста, потрібно знати та брати до уваги низку запитів до неї. Важливо, щоб ручка не вислизала з рук. Для зменшення тиску, на емаль і слизову оболонку, перехід від головки щітки, до її ручці повинен прогинатися.

Як правильно вибрати щетину?

Окрему увагу варто приділити щетині. Багато, за допомогою пропаганди всього натурального, вибирають зубні щітки зі щетиною з натурального ворсу. Що не є правильним та усвідомленим. У таких щіток є серединний канал, в якому накопичуються шкідливі мікроорганізми.

Як правильно вибрати зубну пасту та щітку - 2 | Complex Dent
Водночас щетина має кілька категорій жорсткості. При середньому стані ротової порожнини, найкраще користуватися щіткою, що має середній ступінь жорсткості. При кровоточивості ясен, пацієнти часто роблять помилку, змінюючи щітку, з м’якшою щетиною. Цей фактор, навпаки, може посилити ситуацію, оскільки м’яка щетина, не в змозі прибрати наліт.

Чи потрібна паста і яку краще вибрати?

Часто зустрічається питання, чи потрібна зубна паста? Безумовно, потрібна і на те, чи є низка своїх причин. У зубних пастах присутні речовини і компоненти, які в реальному сенсі можуть розщепити і відбілити наліт на зубах. При вживанні різних продуктів харчування, напоїв, що містять барвники, забарвлення зубів буде змінюватися, навіть за умови використання зубної щітки з дотриманням усіх норм.

Як правильно вибрати зубну пасту та щітку - 3 | Complex Dent
Через знаходження в пасті абразиву, емаль зубів стає полірованою та гладкою, що запобігає нехай і не на довгий період часу, накопиченню різних мікроорганізмів та виникненню нальоту.
Для щоденного використання та забезпечення хорошого стану у роті, актуально застосовувати пасти з низки профілактичних. Пасти, що містять компоненти лікарських трав, рекомендують застосовувати при розладах слизової оболонки.
Гелієві пасти, що використовують для малюків до трьох років, через те, що профілактичні можуть пошкодити дитячу емаль. Гелієві також є безпечними для ковтання. Проте найчастіше дитячі зубні пасти містять консерванти. Щоб уникнути негативних наслідків, слід відучити дитину її ковтати.
Існують ще пасти категорії, що відбілюють. Зловживати цими пастами зубні лікарі не рекомендують, через вміст у них речовин, що руйнують зубну емаль. Для якісного вибору краще звернутися до фахівця.