Особливості лікування молочних зубів

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (6 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Лікування та професійний догляд
  • 23
  • 6
Зміст

Чи потрібно лікувати молочні зуби? Розбираємось у цьому питанні!

Догляд за зубами у дітей потрібно починати з моменту їх появи. Доведено, що правильний розвиток молочних зубів вплине на здоров’я постійних. Важливими критеріями підтримки молочних зубів у здоровому стані є профілактичні прийоми дитячого стоматолога та своєчасне лікування зубів за потреби.

Багато захворювань молочних зубів можна безболісно усунути на початкових стадіях розвитку. Запущені форми карієсу чи пульпіту призводять до необхідності видалення зубних одиниць. Це крайня міра, яка застосовується лише у разі неможливості проведення терапевтичного лікування зубів.

Молочні зуби – лікування, причини, симптоми, профілактика та методи усунення хвороб

Особливості лікування молочних зубів - 1 | Complex DentОдним із найпоширеніших захворювань молочних зубів є карієс. На ранніх стадіях він не викликає у дитини болючих відчуттів, тому ніяк не проявляється. У більшості випадків дитина починає скаржитися на біль у зубі, коли карієс вже значно пошкодив його. У такій ситуації дуже важливо терміново провести лікування зубів.

Регулярне відвідування стоматолога допоможе уникнути серйозних проблем. Огляд у дитячого стоматолога потрібно проводити з раннього віку, щоб дитина звикла до таких прийомів. Нові технології, які застосовують приватні клініки, дають можливість вже на початкових стадіях виявити різні запальні процеси, провести повну діагностику кореневої системи та стану порожнини рота, що є запорукою успішного лікування зубів.

Метод лікування карієсу молочних зубів підбирається залежно від рівня занедбаності ситуації. Починаючи з шестимісячного віку, молочні зуби уражаються карієсом, і він швидко прогресує при поганій гігієні. Початковий ступінь карієсу мало помітний неозброєним оком, тому батьки не можуть визначити появу карієсу та необхідність лікування. На цій стадії дитина не відчуває болю, а освітлення емалі може виявити лише стоматолог. Для лікування використовуються спеціальні гелі, що наносяться на уражені частини молочних зубів.

Коли необхідно проводити лікування молочних зубів у дітей?

Особливості лікування молочних зубів - 2  | Complex DentПоверхневий ступінь карієсу видно батькам, оскільки уражається емаль молочних зубів і відбувається пожовтіння зубів. Карієс супроводжується зубним болем, особливо під час прийому гарячої чи холодної їжі. Такий стан потребує лікування у вигляді пломбування зуба. Якісні пломби встановлюються на тривалий термін.

Середній та глибокий карієс супроводжується сильними болями при їді. Поразка проявляється почорнілою порожниною деяких ділянок молочних зубів. Карієс лікується якісним чищенням порожнини з наступною установкою пломби. Додатковий ефект лікування та профілактику можуть забезпечувати прописані стоматологом лікарські пігулки та препарати.

Лікування молочних зубів необхідне не тільки при карієсі!

Особливості лікування молочних зубів - 1 | Complex DentЩе одним захворюванням, яким страждають молоді пацієнти, є пульпіт. У разі він супроводжується вкрай сильними больовими відчуттями, які зумовлені запаленням нерва всередині зуба. У більшості випадків пульпіт виступає ускладненням карієсу у разі нехтування його лікуванням. Найточнішими симптомами пульпіту тимчасових зубів є:

  • Різкий біль, що пульсує, суттєво посилюється під час прикушування;
  • Набряк ясен;
  • Проблеми з апетитом;
  • Поява температури аж до 38 градусів і навіть у деяких випадках вище.

Звертаємо увагу, що у разі ігнорування необхідності лікування пульпіту розвивається періодонтит, небезпека якого для здоров’я ротової порожнини дитини значно вища.

Навіщо лікувати молочні зуби і що робити за наявності проблем із ними?

Несвоєчасне лікування карієсу призведе до повного руйнування молочного зуба. Це може позначитися на подальшому здоров’ї дитини та призвести до флюсу ясен, гаймориту, стоматиту та ангіні. Звернення до досвідчених стоматологів клініки COMPLEX DENT допоможе швидко та безболісно усунути проблему. За необхідності виконуємо наркоз у два етапи:

  1. Для початку на ясна дитини наноситься гель або спрей з криголам.
  2. Тільки після цього робиться укол із використанням максимально тонких голок.

Особливості лікування молочних зубів - 2 | Complex DentЗавдяки подібному підходу дитина гарантовано не відчує будь-яких больових відчуттів, які нерідко стають причиною психологічної травми на все життя та постійної остраху стоматологів.

Можемо з повною впевненістю сказати, що вкрай ніжними є молочні зуби у дітей, лікування їх тому ми виробляємо з використанням максимально дбайливих методик на основі найбільш сучасних технологій. Більше того, на ранніх етапах розвитку карієсу ми виробляємо лікування молочних зубів без бормашини за допомогою хіміко-механічної дії спеціальними складами або озоном на осередок інфекції.

Досвідчені лікарі нашої клініки професійно виконують лікування передніх молочних зубів та задніх молочних зубів будь-якої складності. У кожному конкретному випадку вибираємо найефективніший набір методик для усунення патології та збереження здоров’я ротової порожнини пацієнта. Наші лікарі крім знань у сфері стоматології мають чудові навички психолога. Завдяки цьому візит до клініки COMPLEX DENT викликатиме виключно приємні емоції у кожного маленького пацієнта!

Ви захочете звернутися за стоматологічною допомогою до нас знову!