Переваги зубних вінірів

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Лікування та професійний догляд
  • 1
  • 2

Переваги зубних вінірів - 1 | Complex DentВінірами прийнято називати тонкі пластини, які використовуються в стоматології для реставрації зубів. Вініри можуть бути встановлені як на один зуб, так і на цілу низку зубів, що знаходяться в зоні посмішки. Рішення приймає пацієнт разом із стоматологом.

Для встановлення вінірів, в принципі, не існує жодних обмежень, за винятком того, що дана стоматологічна процедура повинна проводитися тільки на здорових або повністю вилікуваних зубах. Установка вінірів виявиться безглуздою, якщо корінні зуби сформувалися в повному обсязі. З цієї причини стоматологи схильні відмовляти у цій процедурі підліткам.

Показаннями до встановлення вінірів є всі косметичні дефекти зубів, включаючи потемніння та відколи зубної емалі, а також неправильне зростання і великий міжзубний проміжок.

Вініри різняться за матеріалом, з якого вони виготовлені. Найпершими з’явилися композитні вініри. За своїм зовнішнім виглядом вони нагадували пломби і мали низку недоліків як у функціональному, так і в естетичному плані. Тому композитні вініри досить швидко вийшли в «тираж», і в даний час не застосовуються.
Переваги зубних вінірів - 2 | Complex DentНайпопулярнішими вважаються керамічні вініри. Вони відносяться до категорії так званих непрямих вінірів, тобто тих, що виготовляються в зуботехнічній лабораторії по зліпку. Для встановлення цих вінірів потрібно неодноразово відвідати стоматологічний кабінет. Під час першого візиту лікар переконається у можливості встановлення накладок, за необхідності проведе обточування емалі та зніме зліпок. Після того, як вініри по індивідуальних зліпках будуть готові, пацієнт запрошується на встановлення накладок. Керамічні вініри не тьмяніють і не змінюють свого початкового кольору з часом. Їх установка дозволяє досягти ефекту так званої голлівудської посмішки.

Найновішою стоматологічною розробкою є компоніри. По суті вони є не накладками, а штучним шаром емалі, який лікар вручну нарощує на кожному зубі. Щоб знайти білу посмішку, достатньо всього одного відвідування стоматолога. Однак варто розуміти, що серйозні проблеми зі зростанням та формою зубів дана технологія виправити не в змозі.

Термін служби класичних вінірів при дотриманні рекомендацій стоматолога та правильному догляді за ротовою порожниною становить не менше 15 років.