Що таке векторна терапія і навіщо вона потрібна?

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (Пока оценок нет)
Loading...
Лікування та професійний догляд
  • 195
  • 0
Зміст

Вектор-терапія — це процедура лікування та профілактики захворювань пародонту за допомогою спеціального приладу Vector. Ультразвуковий апарат дозволяє обробити пародонтальні кишені з метою видалення підясенних відкладень та хвороботворних бактерій.

Що таке векторна терапія і навіщо вона потрібна?

Що таке векторна терапія і навіщо вона потрібна? - 1 | https://complex-dent.com.uaVector-терапія – це чистка пародонтальних кишень, яка допомагає в боротьбі з пародонтитом та гінгівітом. Спеціальний апарат дозволяє проникнути в пародонтальну кишеню на глибину до 10 мм, щоб позбавитися каменів і бактерій. Завдяки такому чищенню ясна краще прилягає до зуба, стає більш пружною.

Усі зуби оточені пародонтом – комплексом тканин, які утримують зубні одиниці в кістковій лунці, забезпечують кровопостачання та харчування. Пародонт допомагає розподілити навантаження та захистити зуб від хвороботворних мікроорганізмів. При регулярному і ретельному догляді за порожниною рота ризик отримати інфекційне захворювання мінімальний, проте пародонтит і гінгівіт розвиваються дуже часто. Це означає, що на зубах утворився камінь, наліт накопичився між зубом та ясною.

Якщо раніше процедура чищення була болісною та травматичною, то сьогодні в клініці Комплекс Дент застосовують сучасне ультразвукове обладнання, яке робить процес безболісним.

Показання для векторної терапії

Стоматологічна клініка Complex Dent проводить процедуру векторної терапії у таких випадках:

  • гінгівіт;
  • пародонтит;
  • профілактика відторгнення протезів;
  • профілактика хвороб.

Що таке векторна терапія і навіщо вона потрібна? - 2 | https://complex-dent.com.uaЧистка пародонтальних кишень необхідна на будь-якій стадії запалення ясен. При гінгівіті та пародонтиті це основний спосіб лікування та підтримки здоров’я тканин. Зубні відкладення видаляються таким чином, що здорові тканини не травмуються. Застосування векторної терапії дозволяє уникнути відторгнення імплантів.

Приводом для проведення процедури є кровоточивість ясен, рухливість зубного ряду, печіння та свербіж ясен, а також схильність до утворення зубного нальоту. Всі ці симптоми вимагають консультації у стоматолога і можуть стати основою проведення чищення.

Протипоказання для vector-терапії

Сучасна стоматологія не рекомендує проведення вектор-терапії при алергічних реакціях на суспензію Polish Fluid, яка застосовується у процесі чищення. Також протипоказанням може стати наявність кардіостимулятор старого зразка. В інших випадках процедура допустима, у тому числі при тяжкій стадії пародонтиту.

Як відбувається процедура вектор-терапії?

Послуга чищення складається з кількох етапів:

  • діагностики;
  • чищення;
  • глибокого чищення коріння.

Що таке векторна терапія і навіщо вона потрібна? - 3 | https://complex-dent.com.uaНасамперед стоматолог проводить діагностику та з’ясовує стан пародонту. Потім використовується спеціальне обладнання для професійного чищення зубів. Кожен зуб обробляють струменем води із суспензією, щоб очистити пародонтальну кишеню від каміння та бактерій. Ультразвуковий апарат Вектор дозволяє видалити шматочки ураженої тканини, здійснити чищення та полірування коренів. Завдяки цьому можна уникнути повторного влучення бактерій у тканини.

Переваги послуги вектор-терапія

Проведення вектор-терапії в клініці Комплекс Дент у Києві допомагає позбавитися низки проблем. Процедура дозволить швидко зняти запалення, усунути неприємний запах, кровоточивість та набряклість, зміцнити ясна та вивести токсини, захистити пародонт від інфекцій.

Переваги використання сучасного обладнання полягають у тому, що процес не займає багато часу і проходить безболісно, ​​вплив на емаль дбайливий та ефективний. Крім того, в Україні цю процедуру можна провести за доступною ціною.

Де зробити чищення зубів у Києві?

Чистку зубів можна зробити в стоматологічній клініці Комплекс Дент. Послуги вектор-терапії надають кваліфіковані лікарі, які гарантують позитивний результат процедури. Наші фахівці користуються сучасним обладнанням та технологіями, які дозволяють досягти відмінного ефекту навіть при складних клінічних випадках.

Завітайте до клініки Complex Dent у Дніпровському районі, біля метро Дарниця та Лівобережна (неподалік масиву Воскресенка) — і ви переконаєтеся у перевагах та ефективності сучасної стоматології.