Терапевтична стоматологія – гарантія гарних зубів

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Лікування та професійний догляд
  • 1
  • 2

Лікування та професійний догляд

Терапевтична стоматологія – це область стоматології, зусилля якої спрямовані на діагностику, лікування, профілактику захворювань слизової оболонки ротової порожнини, каріозних та не каріозних хвороб зубів, захворювань навколишніх зубів тканин.

Сутність терапевтичної стоматології

Цілями терапевтичних процедур є збереження та реставрація хворих зубів. Професіоналізм стоматологів-терапевтів, сучасні методи лікування, використання нових матеріалів та обладнання уможливлюють порятунок пошкодженого або зруйнованого зуба.

Своєчасна терапевтична допомога запобігає подальшому розвитку захворювання, а також викликаних ним різноманітних ускладнень. Терапевтичне лікування зубів показано перед процедурами:

– відбілювання емалі;
– протезуванням;
– вживлення імплантату;
– проведенням ортодонтичного або пародонтологічного лікування.

 Терапевтична стоматологія – гарантія гарних зубів - 1 | Complex Dent

Види терапевтичних послуг

Найбільш затребуваними напрямками терапевтичної стоматології є лікування:

– карієсу;
– пульпіту;
– періодонтиту;
– художня реставрація зубів.

Карієс є процес руйнування твердих тканин зуба. Розрізняють кілька стадій розвитку цього патологічного процесу: ураження емалі з утворенням плями демінералізації, поверхневий, середній та глибокий карієс.

На стадії плями проводять процедуру ремінералізації, насичуючи емаль необхідними мікроелементами та відновлюючи її структуру. У випадках глибокого, середнього або поверхневого карієсу, порожнину, що утворилася, обробляють, пломбують.

Пульпіт – це запальний процес у зубному нервово-судинному пучку. Він розвивається при проникненні інфекції у м’які тканини зуба у тих випадках, коли карієс зруйнував ділянку емалі та дентину.

Під час лікування пульпіту проводять видалення пульпи, очищення каналів коріння, їх пломбування. На завершальному етапі здійснюють відновлення коронки зуба.

Періодонтит – виникає, як ускладнення пульпіту і виявляється у запаленні оточуючих зубний корінь тканин. Періодонтит здатний призвести до утворення гранульом, кіст, руйнування прикореневої кісткової тканини.

Терапія періодонтиту включає використання протизапальних препаратів. Після усунення осередку інфекції зубні канали чистять, пломбують, відновлюють коронку зуба.

Художня реставрація зубів має на увазі використання штучних матеріалів для відновлення або зміни форми та розміру зуба, усунення щілини між зубами, сильного руйнування коронкової частини зуба, в інших випадках.

Плюси професійної терапевтичної стоматології

Звертаючись до послуг професійних терапевтів-стоматологів, кожен пацієнт може розраховувати:

– На оперативну чітку діагностику;
– На складання індивідуального ефективного плану лікування;
– На проведення безболісної терапії з контролем якості на кожному етапі;
– На надійність та довговічність пломб.

Лікування зубів кваліфікованими фахівцями гарантує успішне вирішення багатьох стоматологічних завдань.