Запалення ясен: причини та лікування

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (6 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Лікування та професійний догляд
  • 170
  • 6
Зміст

Запалення ясен є великою проблемою серед багатьох людей, оскільки саме ця хвороба супроводжується больовими відчуттями. Тому якщо не вжити необхідних заходів для лікування, то запалення ясен може перейти на більш серйозну стадію захворювання.

Воспаление десен: причины и лечение - 1 | Complex Dent

Причины воспаления десен

К воспалению десен можно отнести два заболевания, это:
1. Гингивит. Данное заболевание воспаляет конкретный участок десны. Оно не влияет на зубы, и если не принять меры, то гингивит может перейти в хроническую форму.

Запалення ясен: причини та лікування - 2 | Complex Dent
2. Пародонтіт. Запалення ясен по всій ротовій порожнині. Під час цього процесу ясна відсувається від зуба і з’являється порожнеча, в якому накопичується їжа та бактерії. Після цього з’являється кровоточивість і якщо не вжити заходів, зуб може випасти навіть у здоровому стані.

Запалення ясен: причини та лікування - 3 | Complex Dent
Якщо запалюються ясна, то причина полягає у неякісному контролі своєї гігієни ротової порожнини. Якщо не дотримуватися правил гігієни, а саме не чистити зуби, не користуватися ополіскувачами та зубною ниткою, то в поганому стані будуть не лише зуби, а й ясна. Також після їди, необхідно промивати ротову порожнину від їжі, оскільки вона залишається на яснах і між різцями, внаслідок цього з’являються бактерії. Через це можуть утворитися камені в яснах, тим самим ушкоджуючи їх і утворюється гінгівіт. Після цього сусідні зуби можуть почати хворіти, це означає, що починає проявлятися пародонтит і потрібно терміново вжити заходів щодо лікування.

Також до появи запалення ясен можна віднести такі причини, як:

• Не повністю виліковані захворювання ротової порожнини.
• Карієс у запущеній формі, а також пульпіт та періодонтит.
• Невеликі травми ясен після хірургії та інших факторів.
• Погане харчування та ведення нездорового способу життя.
• Захворювання передалося у спадковість.
• Надмірне вживання лікарських засобів, а також їх побічні дії.

Правила лікування під час запалення ясен

Після огляду та виявлення захворювання стоматолог має призначити лікування. Необхідно дотримуватися всіх призначених процедур лікаря, щоб вилікуватись та продовжувати профілактику ясен після лікування. Під час лікування застосовують різні медичні препарати та процедури, такі як:
1. Полоскання ротової порожнини. Дана процедура допомагає позбавлятися від залишків їжі, усунення почервоніння та сверблячки. Засоби використовують аптечні або використовую самостійні розчини.
2. Використання мазей та гелів. За допомогою даного методу можна знизити кровоточивість, біль та набряклість ясен.
3. Зубні пасти. Найкраще використовувати не прості зубні пасти, а ті, які мають лікувальні властивості, зазвичай, необхідні пасти рекомендують стоматологи.
4. Застосування медикаментів. Необхідно для зняття болючих відчуттів, захисту слизової оболонки та вітамінні комплекси.