Лікування кореневих каналів та пломбування

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Лікування та професійний догляд
  • 28
  • 2

Сучасна стоматологія дбає не лише про здоров’я наших зубів, а й відповідає за їхній зовнішній вигляд.

Стоматологи прагнуть зробити так, щоб лікування зубів було максимально ефективним, безболісним та швидким. У цьому їм допомагають різні процедури, обладнання та інструменти.

Пломбування кореневих каналів необхідне в тому випадку, якщо карієс досяг найвищого ступеня розвитку.

Саме тоді, коли запалені нерви, потрібно запломбувати канали. Закриття каналів дозволяє уникнути попадання в них різних інфекцій, а також запобігти внутрішнім запальним процесам.

Лікування кореневих каналів та пломбування - 1 | Complex Dent

Пломбування можна зробити у різний спосіб.

По-перше, класифікація включає два види: тимчасове закриття або постійне. Тимчасове пломбування застосовується лише на період лікування зуба. Другий тип найпоширеніший, йому необхідно застосування різних матеріалів.

По-друге, закрити канал можна за допомогою спеціальної пасти. Вона проходить досить глибоко, використовується, якщо у пацієнта вузькі або звивисті канали. Однак, цей метод не можна назвати надійним на 100 відсотків.

По-третє, зробити попередній спосіб надійнішим можна за допомогою одночасного введення разом із пастою спеціального стрижня. У цьому випадку пломбувальний матеріал буде зафіксований у каналі міцніше.

Ще два популярні методи пломбування кореневих каналів – рідка гуттаперча та термофіл. Ці методи мають велику кількість переваг, проте зважитися на них можна лише, якщо ви знайдете висококваліфікованого фахівця.

Гутаперча заливається в зубний канал, а потім нагрівається за допомогою спеціального пристрою. Термофіл дозволяє також запечатати не тільки кореневий, але і бічні канальці зуба.

Зазвичай пломбування каналів потрібне, якщо нерв вже видалений.

Однак у деяких ситуаціях пацієнт має непрохідні канали, що унеможливлює їх прочистку і пломбування. Важливо, що процес роботи з каналами відрізняється високою складністю, тому лікар повинен мати різні, сучасні технології.

Перед процедурою необхідно провести огляд та зробити рентген-знімок. За допомогою нього лікар визначить довжину каналу.

Матеріал, який лікар планує використовувати, повинен збігатися із зубом за кольором, бути досить міцним, швидко приживатися, витримувати різні дії, не деформуватися у процесі носіння.