Процес пломбування зубів

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (5 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Лікування та професійний догляд
  • 79
  • 5

Лікування та професійний догляд

Догляд за зубами – важливий компонент здорового способу життя. І це ще питання естетики. Дефекти зуба можуть заважати спілкуванню, сковують посмішку та впливають на настрій та комфорт людини. Тому сьогодні всі прагнуть зберегти гарні та здорові зуби. Основний процес догляду – це пломбування.

Процес пломбування зубів - 1 | Complex Dent
Зазвичай пломбування зубів робиться в процесі лікування таких захворювань, як карієс або відновлення зуба і видалення тріщин. Точне визначення пломбування – це спосіб відтворити форму та функцію зруйнованого зуба, зберігши цілісність його коронки (хоча з таким же успіхом при зубозберігаючих операціях застосовують пломбування зубних каналів).

При пломбуванні повинні використовуватися тільки найякісніші матеріали, що підходять під колір емалі зуба, а при формуванні форми пломби необхідно відтворити природне розташування горбків і западин, тобто фіссур, жувальних зубів або природну напівпрозорість краю різців або іклів. Пломбування зазвичай відбувається поетапно.

Процес пломбування зубів - 2 | Complex Dent

Спочатку потрібно очистити тканини від поразок різного роду, таких як зіпсовані карієсом тканини дентину або запалена пульпа, усунути інфекційне запалення та за необхідності встановити особливу прокладку. Далі очищені порожнини пломбують і застосовують полімерні та композитні матеріали. При цьому наприкінці роботи обов’язково шліфують зуб, а мета процедури – прибрати зайвий матеріал пломби, інакше незручно пережовуватиме їжу, що доставить сильний дискомфорт.

Після всіх описаних процедур пломба покривається лаком, а процес пломбування загалом закінчений. Сьогодні в арсеналі стоматологів є величезна кількість пломб, які в основному відрізняються за складом цементні, композитні, фотополімерні пломби та керамічні, хоча найбільш популярні, звичайно, світлові пломби, які швидко твердіють на світлі та є найбільш естетичними та міцними.

Можна не сумніватися, що асортимент пломб великий, але вся робота залежить, звичайно, від майстерності лікаря і того, як він запломбує зуб. Справа в тому, що якщо пломбування зуба виконано з порушенням, то велика ймовірність повторного виникнення карієсу під пломбувальним матеріалом, що вкрай небезпечно, тому що таке порушення структури зуба приховано від очей пацієнта і тому неочевидно, доки не випаде пломба. Саме тому важливо піти до перевіреного досвідченого фахівця, який роз’яснить, що краще підійде саме Вам.