Які імпланти для зубів кращі?

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Лікування та професійний догляд
  • 95
  • 1
Зміст

Які імпланти для зубів кращі? - 1 | https://complex-dent.com.ua/Якісні імпланти для зубів – це штифти з металу або кераміки, які вживлюються в щелепну кістку. Ці конструкції стають основою відновлення зуба при втраченому корені. Як вибрати зубний імплант, що відновить вигляд функції зубного ряду?

Критерії вибору зубних імплантів

Вибираючи якісні імпланти зубів, прислухайтеся до порад стоматологів та зверніть увагу на такі критерії:

  • якість матеріалів;
  • форма;
  • дизайн;
  • довговічність;
  • естетика;
  • вартість.

Які імпланти для зубів кращі? - 2 | https://complex-dent.com.ua/Провідні виробники використовують для виготовлення імплантів титан та різні його сплави. Цей матеріал має багато переваг — легкість, міцність, довговічність, нетоксичність. Титан не зазнає корозії і не викликає алергії, що дуже важливо для штифта, який вживляється прямо в кістку. Завдяки цим властивостям підвищується приживання конструкції, тому якість матеріалу імпланта має першорядне значення.

Як вибрати імплант за формою?

Найчастіше стоматологи застосовують конструкції у формі кореня. Це штифт з гвинтовим різьбленням, яке легко вживити в кістку. Вона добре тримається, а сама процедура імплантації проходить легко та швидко. Коренеподібна форма конструкції забезпечує комфорт та довговічність, тому виявляється на першому місці. У деяких випадках використовуються субперіостальні моделі. Вони призначені для встановлення між кісткою та окістям. За зручністю вони поступаються коренеподібними, але часом допомагають пацієнтові уникнути кісткової пластики.

Як вибрати імплант зуба, ґрунтуючись на дизайні?

Які імпланти для зубів кращі? - 3 | https://complex-dent.com.ua/У стоматології дизайн має на увазі не тільки зовнішній вигляд, а й функціональні особливості. Сьогодні найкращим варіантом, у якому поєднується гарне оформлення та функціональність, вважається анатомічна форма конструкції. Це конусний штифт з гвинтовим різьбленням, який легко входить у кістку і надійно фіксується. Така форма прискорює приживлення і дозволяє якнайшвидше відновити зубний ряд і отримати гарну усмішку. Довговічність – ще один важливий критерій вибору.

Який імплант зуба вибрати?

Кожен пацієнт хоче, щоб конструкція служила якнайдовше і не вимагала заміни. Продукція найкращих світових виробників може бути до 25 років, не втрачаючи функціональності. Перевірку пройшли конструкції від брендів, які існують кілька десятків років. Нові компанії, які з’являються на ринку, не можуть запропонувати такі аргументи, але ви завжди можете стати одним із перших.

Досвідчені стоматологи завжди порадять зубні імпланти якої фірми краще вибрати. В іншому ж довговічність залежить і від місця встановлення штифта, і від дотримання гігієни ротової порожнини.

Які імпланти для зубів кращі? - 4 | https://complex-dent.com.ua/Гарні імпланти мають бути не тільки надійними, а й практичними. І тут практичність передбачає непомітність. Конструкція повинна зливатися з кольором зубів, не проглядати крізь емаль. Адже відновлення зубного ряду – це процедура не лише для здоров’я, а й для краси, впевненості у собі. Бездоганна посмішка залежить від правильного вибору всіх складових конструкції – штифта, абатменту та коронки. І про це завжди подбає досвідчений стоматолог.

Вартість конструкції та установки залежить від багатьох факторів. Насамперед від ціни самого імпланту, а також від особливостей організму та кваліфікації лікаря. Ви можете вибрати бюджетний варіант від маловідомих виробників і перевірити, наскільки гарна їхня продукція. Або вибрати перевірену фірму, яка дає гарантію на свої вироби. Пам’ятайте, що встановлення штифта та коронки вимагає від стоматолога знань та досвіду. Цю роботу потрібно робити ретельно та точно, щоб система добре прижилася та виглядала бездоганно.

Які імпланти для зубів кращі і скільки вони коштують?

Ціна залежить від трьох основних показників – складу, поверхні та фірмового сервісу. Чим більше домішок у титановій конструкції, тим дешевшою вона буде. Однак будь-які домішки знижують міцність титану та додають інші ризики. Від поверхні імпланту залежить надійність закріплення штифта в кістковій тканині. Відомі фірми-виробники несуть відповідальність за якість своєї продукції та дають низку гарантій.

Види імплантів

Які найкращі імпланти для зубів? Кожна ситуація вимагає індивідуального підходу, тому є кілька видів конструкцій:

  • коренеподібні;
  • субперіостальні;
  • ендодонтичні;
  • внутрішньослизові (ортодонтичні).

Найчастіше використовуються коренеподібні штифти. Вони підходять більшості пацієнтів, які мають здорову кісткову тканину. Для встановлення такої системи також можна зробити нарощування кісткової тканини. У разі, якщо кісткова тканина виснажена, використовуються субперіостальні імпланти. Вони займають більше місця і встановлюються між кісткою та окістям. Це дозволяє надійніше зафіксувати конструкцію, не руйнуючи кістку.

Ендодонтичні штифти використовують у тих випадках, якщо корінь зуба зберігся. Внутрішньослизові імплантати мають форму гриба і служать для фіксації протезів. Одна частина вживлюється в слизову оболонку, інша прикріплюється до протезу, що забезпечує надійне кріплення. Тип конструкції вибирає стоматолог після огляду та аналізу ситуації.

Виробники імплантів

Зубні імпланти — якість яких краща? Це багато в чому залежить від виробника конструкції. Зорієнтуватися в кабінеті лікаря зазвичай буває нелегко, тому з провідними виробниками штифтів краще ознайомитись заздалегідь. Серед них:

  • Straumann;
  • Nobel Biocare;
  • BioHorizons;
  • MegaGen;
  • Osstem;
  • AlphaBio;
  • Xive;
  • Dentium.

Компанії Straumann, Nobel Biocare, Astra Tech, BioHorizons відносяться до преміум-сегменту. Це найдорожчі марки, які регулярно вкладають мільйони у свій розвиток та вдосконалення. Їхня продукція відрізняється високоякісними матеріалами та високим відсотків приживлення. Оплачуючи цю продукцію, ви точно знаєте, що вона прослужить довгі роки і, напевно, не викличе ускладнень. Цим маркам довіряють і стоматологи.

MegaGen, Osstem – виробники середнього рівня, в продукції яких поєднується якість та доступна ціна. Імплант зуба який краще ставити доводиться вибирати навіть за вартістю. Ці фірми багато в чому досягають рівня лідерів, але в чомусь і поступаються їм, тому відсоток приживлення дещо нижчий.

AlphaBio, Dentium – бюджетні виробники з Ізраїлю та Південної Кореї. Вони не перший рік на ринку і вже встигли добре зарекомендувати себе. Їхні вироби коштують недорого, тому не можна вимагати від них найвищої якості та кращого сервісу, але можна розраховувати на те, що штифт впорається зі своїми функціями. Багато пацієнтів вже скористалися пропозиціями цих фірм і не пошкодували. Запам’ятайте найкращі марки зубних імплантів та обговоріть їх зі стоматологом.

Як правильно вибрати імплант за свідченнями?

Які імпланти для зубів кращі? - 5 | https://complex-dent.com.ua/Як правильно вибрати зубний імплант за показаннями? Потрібно врахувати особливості клінічного випадку та орієнтуватися на них. Так, кістка нижньої щелепи щільніша і на неї припадає більше навантаження, ніж на верхню. Тому для нижньої щелепи варто вибирати м’якше різьблення. Для встановлення у верхню щелепу використовується інший протокол лікування. Це пов’язано з більш м’якою кісткою та іншим розташуванням. У такому разі потрібні інші види свердел і більший імплант.

Який імплант ставити передні зуби? Він має бути мініатюрним і непомітним, але при цьому міцним. Якщо кісткової тканини достатньо, можна поставити міні-моделі з невеликим різьбленням.

За наявності захворювань ясен, цукрового діабету чи інших проблем, що ускладнюють процес загоєння, знадобляться спеціальні конструкції. Провідні виробники пропонують системи, які добре тримаються навіть у ослаблених яснах та добре приживаються, не викликають ускладнень. Однак точну відповідь на питання, які зубні імпланти краще ставити, зможе дати лише стоматолог після огляду.

Основні методи імплантації

Які є зубні імпланти та як їх встановлюють? Існує три основні методи імплантації:

  • одноетапна;
  • двоетапна;
  • одномоментна.

Одноетапна імплантація – це метод, який дозволяє уникнути додаткових хірургічних втручань. Імплант вкручують одночасно з формувачем ясен — конструкцією з циліндричною головкою та різьбовим кріпленням. Різьблення вкручується в стрижень, завдяки чому потім пацієнту не потрібно проводити пластику ясен. При встановленні штифта ясенний контур порушується, але можна цього уникнути.

Двоетапна імплантація – це класичний, найнадійніший метод, який використовується у складних випадках. Він передбачає дві хірургічні операції – використання імплантату та встановлення формувача ясен через 2-6 місяців. Формувач вкручується, коли рана після першої операції повністю загоїлася. Його носять 10-14 днів, та був його місце встановлюється абатмент. Він стає основою коронки.

Одномоментна імплантація – це видалення зуба та встановлення штифта на тому ж сеансі. Цей метод робить імплантацію зубів за 1 день можливим. Спосіб підходить для тих випадків, коли після видалення зуба тканини не запалені. При запаленнях установку штифта відкладають. Перевага цього методу полягає в тому, що тканини на місці віддаленого зуба не встигають зійтись, стиснутися, зменшитися. Про те, який імплант обрати для одномоментної процедури, варто порадитись із лікарем.

Які імпланти для зубів кращі? - 6 | https://complex-dent.com.ua/Відсоток приживання імплантатів

Де краще ставити зубні імпланти, щоб вони точно прижилися? Для цього варто вибрати надійну стоматологічну клініку, а головне досвідченого стоматолога, який співпрацює з провідними виробниками імплантів. Лідери виробництва у цій сфері гарантують відмінний результат — до 99% приживання штифтів. Такий результат обумовлений використанням виключно якісних матеріалів та технологій виробництва, багаторічним досвідом роботи.

Якщо ж конструкція не прижилася з першого разу, багато компаній гарантують позитивний результат при повторній установці. У жодному разі не варто панікувати, краще звернутися за допомогою до стоматолога і разом з ним вибрати відповідний варіант. Від бюджетних моделей не варто чекати стовідсоткового приживання, але й ці конструкції пройшли низку випробувань, отримали потрібні сертифікати та підтвердили свою якість. Знаючи, як приживається імплант, пацієнти менше переживають і частіше одержують бажаний результат.

Цікаві факти про імпланти

Для тих, хто ще не стикався із встановленням імплантів, ці конструкції залишаються чимось загадковим та незвіданим. Розвіяти сумніви допоможуть цікаві факти:

  • штифти можуть бути все життя, не вимагають заміни;
  • з ними можна робити все, що зі звичайними зубами;
  • у імплантації мінімум протипоказань;
  • багато ізраїльських фірм виробляють продукцію у Швейцарії;
  • Відкриття сумісності титану з кісткою стало новою віхою розвитку імплантації.

Гвинтовий імплант було створено 1963 року. Різьблення було зроблено для покращення закріплення в кістці. У 1965 році було розроблено конструкцію, розраховану на розміщення абатменту. Ця система використовується в сучасній стоматології.