Шкідливість та користь відбілюючої пасти для зубів

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Корисні поради
  • 23
  • 2

Шкідливість та користь відбілюючої пасти для зубів - 1 | Complex DentХто мріє про білу посмішку, часто вдається до відбілюючих процедур. Вони вважаються безпечними та ефективними. Що стосується використання зубної пасти, що відбілює, то з нею потрібно бути обережними.

Навіть найдорожча паста з ефектом відбілювання здатна зруйнувати верхній шар зубної емалі людини. Крім цього, вона викликає роздратування слизової оболонки, що загрожує кровоточивістю ясен і втратою зубів. При невдалому виборі відбілюючої пасти можуть з’явитися мікропори в емалі, що може перерости в карієс і руйнування зубів.

Принцип дії зубної пасти, що відбілює

Щоб зрозуміти користь і шкоду паст, що відбілюють, потрібно зрозуміти як вони діють.
Щодня на поверхні зубів утворюється спеціальна біоплівка. Згодом вона потовщується і перетворюється на м’який наліт. Якщо цей наліт неякісно видаляється під час чищення зубів, він переростає в зубний камінь.

Призначення та сенс використання відбілюючих паст полягає в тому, щоб якісніше видаляти зубні відкладення. Звичайно, пасти не в змозі видалити зубний камінь, але вони здатні покращити якість видалення нальоту та освітлення зубної емалі. Що згодом покращує естетичний вигляд зубів і позитивно впливає на їх колір.

Як знизити ризик використання відбілюючих паст?

Щоб ризик негативних наслідків звести до мінімуму, важливо брати до уваги склад пасти. Також важливо не використовувати такого роду пасти часто, можна користуватися зубною пастою, що відбілює, максимум 1-2 рази на тиждень, так як вони підвищують чутливість зубів. У ній не повинно бути багато синтетичних і абразивних компонентів, та й користуватися пастою рекомендується кілька разів на тиждень. Віддавати перевагу слід пастам з м’якими абразивами: гарний ефект дають пасти із вмістом папаїну.

Також непоганим вибором можуть стати пасти з активним киснем: у них містяться компоненти, які у ротовій порожнині при взаємодії зі слиною та утворюють кисень. Він здатний глибоко проникати в емаль і освітлювати темний пігмент.

Зараз дуже популярні пасти-гелі, що утворюють на поверхні емалі свого роду плівку з мінералами, які зміцнюють відбілюючі зуби зсередини, надаючи їм блиск.