Методи чищення зубів у домашніх умовах

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Корисні поради
  • 26
  • 2

Мрієте про білу “голлівудську” посмішку?

Методи чищення зубів у домашніх умовах - 1 | Complex DentНавчіться ефективним методам їх чищення в домашніх умовах. Дивно, але багато людей просто не вміють правильно чистити зуби! Адже ця, така необхідна процедура, захищає не тільки від карієсу та поганого запаху, а й запобігає виникненню запальних захворювань ясен та порожнини рота. Тому слід попросити стоматолога показати вам, як правильно та ефективно виконувати цю процедуру.

Головне в досягненні білизни, це краса та здоров’я зубів, яка досягається їх регулярним чищенням вранці та ввечері, мінімум по три хвилини. В ідеалі – після кожного прийому їжі. Очищати необхідно не лише центральну, але також внутрішню та жувальну поверхні зубів, а також міжзубний простір. Саме такий процес чищення зубів дозволяє видалити максимум нальоту у всіх, навіть важкодоступних місцях. Рухи зубної щітки повинні здійснюватися у напрямку від ясен, плавно та без натиску. Особливо це актуально для тих, хто схильний до кровоточивості ясен, оскільки акуратні, плавні рухи сприяють зведенню ризику випадкової травмування ясен до мінімуму. Тим не менш, краса вашої усмішки залежить багато в чому і від вибору зубної щітки. Які бувають щітки? Якщо стоматолог порекомендував робити масаж ясен – Вам підійде зубна щітка з довгими та м’якими зовнішніми щетинками.

Багато виробників пропонують щітки із закругленими гумовими або силіконовими ворсинками.

Для боротьби з карієсом ідеально підійде щітка з косою або східчастою щетиною або електрощітка. Наступний етап у досягненні білизни – зубна паста. До її вибору потрібно підходити не менш серйозно. Неодмінним компонентом зубних паст є фтор. Він сприяє зміцненню емалі, бере участь у загоєнні ясен та зниженні чутливості прикореневої зони зубів. Вони також добре справляються з очищенням від нальоту, особливо якщо пацієнт використовує правильну техніку чищення зубів. Тому звертайтесь до стоматолога і він підбере найбільш підходящу вам зубну пасту.

Якщо ні зубної щітки, ні пасти під рукою не виявилося, скористайтесь ополіскувачем для зубів та ротової порожнини. Для досягнення максимального ефекту використовуйте зубну нитку.
Але що робити, якщо зубна емаль набула жовтуватого відтінку і звичайного чищення зубів недостатньо? У цьому випадку можна скористатися відбілюванням. Цю процедуру можна провести самостійно.

Найпростіші способи відбілити емаль зубів будинку – скористатися пастою, що відбілює, рідиною для полоскання і щіткою з поліруючими щетинками. Крім того, існують спеціальні відбілюючі гелі та накладки, які одягаються на очищені зуби приблизно на 30 хвилин. Який би спосіб відбілювання зубів ви не вибрали, пам’ятаєте – відбілювати можна лише виліковані від карієсу та очищені від зубного каменю зуби.