Основні помилки при чищенні зубів

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Корисні поради
  • 16
  • 2
Зміст

Помилки при чищенні зубів

У багатьох дитячих поліклінічних відділеннях дуже часто можна помітити банери про те, як важливо чистити зуби двічі на день. Навіть молочні. Дорослі, що супроводжують чадо на прийом, за цими самими банерами проходять лінивим поглядом і в інформацію не вчитуються, щиро вважаючи, що немає в цій темі того, про що вони могли б не знати. Дуже часто ця помилка призводить до серйозних наслідків, таких як проблеми з зубами або просто рання втрата постійних зубів. Щоб уникнути такого повороту подій, достатньо знати не так багато премудростей.

Наприклад, варто нагадувати собі про те, що чистка зубів – процес регулярний і потребує навичок. Дивно те, що досі багато хто примудряється забувати, що зуби варто чистити двічі на день і робити це потрібно явно більше хвилини. І не треба дивитися на білозубі рекламки, де для чищення зубів використовують виключно вертикальні рухи – так можна запросто стерти емаль або витончити її, що призведе до чутливості зубів, а це річ неприємна як мінімум і небезпечна.
Основні помилки при чищенні зубів - 1 | Complex DentТакож підбирати пасту варто з розумом, враховуючи її особливості, специфіку розробки. Так багато хто не знає про те, що не можна весь час чистити зуби відбілюючою пастою – це теж призводить до стирання або витончення емалі за рахунок того, що в такій пасті більші частинки, які допомагають видаляти наліт від чаю, кави, сигарет. Звучить здорово, але все ж таки більше двох тижнів таку пасту використовувати не рекомендується, щоб уникнути наслідків.

Багато хто ще грішить тим, що забуває про чищення мови. Так, його треба чистити, протягом дня на ньому теж накопичується наліт, зовсім як на зубах і нехай він не приведе до стирання емалі зубів і взагалі до проблем із зубами, проте запалення в ЛОР-органах цілком можуть спровокувати. У кращому випадку просто запах з рота нікуди не пропаде навіть після чищення зубів. Говорячи про те, як правильно чистити зуби, варто згадати, що це вміння має щепитися разом з першим же зубом, а це, вважай, з материнським молоком. Дуже часто цей момент упускається. Дітям дозволяють після чищення зубів поїсти чогось, щоб краще засипали, а то й зовсім пару разів пропустити процедуру, адже від двох-трьох разів нічого не буде, правда? Неправильно. Дитина запам’ятає для себе абсолютно невірні установки і дозволятиме собі робити помилки не тільки з молочними, але і з постійними зубами

Тож давайте не їстимемо після чищення зубів – це створює сприятливе середовище для розвитку бактерій, які призводять до карієсу. Ну і пропускати чистку зубів теж не потрібно, щоб ці самі бактерії не спровокували жахливіші наслідки, ніж просто неприємний запах з рота.
Насамкінець хотілося б нагадати про те, наскільки важливо профілактично, раз на півроку, відвідувати стоматолога. Навіть якщо вам здається, що все в повному порядку, пам’ятайте про те, що тривожні сигнали нездорова порожнина рота подає тоді, коли допомога спеціаліста потрібна найближчим часом, а таку річ, як проблеми з порожниною рота, набагато простіше попередити, ніж вилікувати з мінімальними втратами.