Ставити чи ні? Брекет-система

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Корисні поради
  • 31
  • 2

Багато людей з такими проблемами як викривлення зубів, аномальне розташування, неправильний прикус, близько посаджені зуби замислювалися над питанням: до кого звертатися і як це лікувати, розглядати ортодонтичне лікування з брикетами чи ні? Розібратися з цією проблемою допоможе лікар-ортодонт. На даний момент у світі найбільш дієвим способом є брекет-системи.

Брекет-система – це ортодонтична незнімна конструкція, яку встановлюють на зовнішню чи внутрішню частину зубів, з метою усунення дефектів.

Існують такі види брекет-систем:

– Металеві;
– пластикові;
– керамічні;
– сапфірові.

Ставити чи ні? Брекет-система - 1 | Complex Dent Ставить или нет? Брекет-система - 2 | Complex Dent

У кожного з них є свої переваги та недоліки. Так найпоширенішими є металеві брекети.

1. Переваги – швидкість впливу та доступна вартість.
2. Дані брекети виготовляються із міцних матеріалів, які не викликають алергічної реакції та прості в установці та корекції зубного ряду.
3. Недоліки – неестетичність (помітні на зубах). Пластикові брекети, на відміну від металевих, мають більш естетичний вигляд.
4. Недоліки – за час носіння колір пластику може змінитися.

Наступний вид – це кераміка.

1. Позитивні якості – відрізняються міцністю, безпекою, не змінюють колір (як пластикові), а головне естетичність.
2. Недоліки-вища ціна, а також час їхнього носіння значно довше, ніж, наприклад, у металевих.

І останній вид – це сапфірові.

1. Переваги – цей вид брекетів ніколи не викликає алергічних реакцій та безпечний для людини. Їх можна використовувати як дітям, і дорослим.
2. Недоліки вони відрізняються високою вартістю та необхідністю більш ретельного догляду.

Ставити чи ні? Брекет-система - 1 | Complex DentТакож брекети класифікуються за місцем кріплення. Тут їх поділяють на класичні (кріпляться із зовнішньої частини зубів) та лінгвальні (кріпляться із внутрішньої частини зубів). Лінгвальні брекети відрізняються своєю високою ціною та складністю установки. Після встановлення у пацієнта можуть виникнути спочатку проблеми з мовленням, а також труднощі з доглядом.

І остання класифікація – це залежно від пристрою. Тут виділяють класичні та самолігуючі. Суть класичних (лігатурних) брекетів полягає в тому, що є спеціальний елемент-лігатура, який забезпечує надійне кріплення. Дуга в цій конструкції кріпиться нерухомо, але з часом втрачає свою гнучкість. У зв’язку з цим потребує додаткового відвідування лікаря-ортодонта.

Самолігуюча система використовує спеціальні ковзні фіксатори, які дозволяють замінювати дугу швидше і менш безболісно. Це зменшує дискомфорт та забезпечує хорошу фіксацію. Дана система дозволяє побачити результати лікування швидше, зменшує больові відчуття. Встановлення брекет вимагає більш ретельної гігієни та догляду за ротовою порожниною. Це пов’язано з тим, що встановлений замок на зубах накопичуватиме їжу і це вимагатиме підвищеного догляду. Таким чином, знаючи базові поняття, людина зможе самостійно визначити, що для неї прийнятніше. Однак у всіх випадках потрібна консультація фахівця, для якої рекомендуємо звертатися до стоматології Complex Dent.