Як і в якому віці вчити дитину чистити зуби самостійно?

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Корисні поради
  • 57
  • 2
Зміст

Чищення зубів – одна з найважливіших процедур у щоденному розкладі не лише дорослої, а й дитини. Можливі неприємності із зубами у дітей у майбутньому завжди розбурхували думки батьків. Тому молоді мами та тата все частіше запитують себе: як і в якому віці вчити дитину чистити зуби самостійно?

Запорука успіху у правильній підготовці

Як і в якому віці вчити дитину чистити зуби самостійно? - 1 | Complex DentВводити ритуал як такий слід раніше ніж зазвичай припускають батьки, а це означає від народження. Зубів у дитини поки що немає, але до процесу щоденного догляду за ротовою порожниною, малюкові потрібно звикнути. І, коли за своїми віковими характеристиками, він повинен зробити це сам, сила виробленої звички зіграє визначальну роль. Кожному віковому етапу відповідає свій спосіб догляду:
1. Від 0-6 міс., Десна протирають марлею, намотаною на палець. Марлю змочують у кип’яченій воді. Ближче до 5 місяців у воду додають трохи солі, яка допомагає захистити ротову порожнину від бактерій.
2. Від 6-12 міс. використовують спеціальну пальчикову щітку з силіконовою щетиною, тому що в цей період у більшості малюків вже є зуби, але емаль ще тонка і проста щітка може її пошкодити.
3. Від року, чистять звичайною звичною щіткою з м’якою щетиною. Пасту не використовують, тому що малюк ще не зможе спльовувати.
4. Від 2 років, у цьому віці приступають до навчання дитини доглядати за зубами самостійно та регулярно. Фізично він до цього вже готовий.

Як навчити чистити зуби самостійно?

Як і в якому віці вчити дитину чистити зуби самостійно? - 2 | Complex DentУ традиційному підході малюкові показують весь процес на власному прикладі і очікують, що він повторить необхідну модель поведінки. Але найчастіше цього не відбувається.
Тут батьки можуть виявити свою кмітливість та фантазію. Перетворивши щоденну необхідну процедуру чищення зубів на захоплююче заняття.
Необхідний ритуал, можна урізноманітнити так:
1. Попросити почистити зуби мамі чи татові
Деяким малюкам просто потрібне тренування. Можна попросити малюка почистити зуби мамі чи татові. Згодом прийде впевненість у діях.
Надалі, коли він чиститиме зуби мамі можна одночасно чистити зуби дитини. І він неодмінно захоче повторити цю гру та самостійно почистить зубки. І не важливо, що він захотів це зробити не вранці чи ввечері, як завжди, а, наприклад, після обіду.
2. Різні варіанти пасти
Паст із різними смаками зараз багато. Батьки можуть купити відразу кілька і запропонувати дитині вибрати чи скуштувати все. Йому пояснюють, що паста для зубів це як цукерки для нього. Дитина сприйме це як ще одну цікаву гру, в якій він пригощає свої зубки солодощами.
3. Улюблені пісеньки
До двох років у дитини є пара трійка улюблених пісень, співаючи їх, батьки значно згладжують психологічне навантаження. Більше того, поєднання приємного з корисним надалі не викличе у дитини відторгнення і чищення зубів асоціюватиметься з чимось радісним.
4. Почистити зуби іграшкам
Дитину вчать доглядати улюблену іграшку і вчити її. А для того, щоб навчити він повинен показати, а значить навчитися сам.
5. Рахувати зуби
Вважати до двадцяти поки малюк чистить зуби. Він знатиме, що коли мама закінчить рахувати, чистка закінчена і він впорався із завданням.
6. Заохочення
За те, що дитина почистила зуби, йому дають сюрприз. Наприклад, наклейку із улюбленим персонажем.
Навчити дитину чистити зуби самостійно у формі гри набагато простіше. Все має відбуватися природно та невимушено.