Як правильно чистити зуби

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Корисні поради
  • 67
  • 2
Зміст

Правильна методика чищення

Як правильно чистити зуби - 1 | Complex DentЛюди чистять зуби кожен день і думають, що знають, як це робити. Однак виявляється, що багато людей не правильно чистять зуби. Це мистецтво не таке просто. Щоб дістатися всіх куточків і ретельно почистити зуби, потрібно присвятити деякий час цій процедурі. Швидке змивання чи полоскання зубів не дає добрих результатів. Варто пам’ятати, що регулярне та ретельне чищення може захистити від карієсу та інших захворювань зубів та ясен. Як правильно чистити зуби?

Чищення зубів потребує регулярності та правильної техніки. Дотримання цих умов забезпечує адекватну гігієну порожнини рота. Це не правда, що кожен має свою техніку чищення зубів. Схема чищення має бути однаковою всім, лише щоб ретельно чистити зуби. Варто усвідомити, наскільки важливо чистити зуби. Завдяки використанню відповідної, перевіреної та рекомендованої методики, можна заощадити надто часті відвідування стоматолога та дороге та тривале лікування зубів.

Правильна щітка для зубів

Як правильно чистити зуби - 2 | Complex DentКрім використання правильної техніки очищення, варто подбати і про саму щітку. Рекомендується міняти на нову кожні 2-3 місяці. Потрібно дістати нову щітку, витягнуту з упаковки і вилити киплячу воду на щітку. Дезінфекцію щітки слід повторювати не рідше ніж один раз на тиждень. Чистота і якість щітки, яка потрапляє до рота кілька разів на день, має велике значення. Перед чищенням зубів щіткові щітки слід зволожити водою, а після миття ретельно прополоскати їх, щоб позбутися залишків пасти та їжі. Завжди зберігайте зубну щітку в контейнері, поклавши її догори дном. Вона має легко висохнути.

Як правильно чистити зуби? Технологія важлива

Основне правило – встановити хорошу схему: чищення зубів має починатися, наприклад, з правої верхньої частини і закінчуватися з лівої нижньої або навпаки. Також не варто забувати про поверхню язика і жувальні поверхні.

Найбільш популярним методом чищення зубів, що рекомендується, є так звана техніка. Поворотно-підмітальний, що складається з розміщення щітки під кутом 45 градусів до шийки зубів. Італійські зубні щітки мають бути спрямовані на зуби. Потім виконуються широкі рухи до оклюзійних поверхонь, одночасно здійснюючи рух, що вібрує або поперечно вібрує. Рух у кожному напрямку має повторюватися не менше трьох разів, щоб ретельно очистити кожен зуб. Потім можна чистити зуби, що залишилися.

Тиск на зуби має м’язова сила щік, а не тиск руки на саму зубну щітку. Не рекомендується занадто багато чистити, правильна техніка важливіша.

Зуби слід чистити принаймні двічі на день, переважно після сніданку та останнього прийому їжі на день. Час чищення зубів має бути коротше 2-3 хвилин.

Перед чищенням зубів очистіть міжзубні проміжки.
Також важливо ретельно очистити дорсальну поверхню язика, тобто місце, яке зазвичай називається язиком. Мовою накопичується багато бактерій, які утворюють наліт і можуть викликати неприємний запах з рота. Спеціальні скребки або щітки використовуються для чищення мови.

Як правильно чистити зуби? Вибір зубної щітки є ключем

Вибір твердості щітки – справа індивідуальна. Більшість людей зі здоровими зубами вибирають щітку середньої величини, тобто щітку середньої твердості. М’яка зубна щітка рекомендується людям, які мають проблеми з яснами і періодонтитом (наприклад, ясна болять і кровоточать під час миття). Зубна щітка з твердою щетиною вибирається відносно рідко. Тверді щетинки не підходять для будь-якої гіперчутливості, проблем із кровотечею в яснах та пародонтиту. Таким чином, тверду зубну щітку вибирають люди, чиї зуби та ясна абсолютно здорові.