Як усунути неприємний запах із рота?

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (3 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Корисні поради
  • 31
  • 3
Зміст

Як усунути неприємний запах із рота? - 1 | Complex Dent

Безліч людей завжди стурбовані появою неприємного запаху з рота. Проблема халітозу, саме так називається неприємний запах з рота по-науковому, хвилює багатьох. Саме тому так поширені дезодоранти для ротової порожнини, освіжаючі дихання жувальні гумки і т. д. Проте, усунути запах виходить далеко не завжди, адже засоби впливають тільки на прояв запаху, а для того, щоб результат був довговічним, необхідно знайти і усунути причину його виникнення.

Причини галітозу

Бактерії

Запах з рота виникає зовсім не тому, що ми вживаємо в їжу продукти, що сильно пахнуть, а тому що в нашій ротовій порожнині постійно присутні бактерії, які реагують на надходження білка виділенням сірчистого газу, який і видає неприємний запах. Виділенням газу супроводжується і вживанням деяких напоїв, наприклад, кави. Чудовий кавовий аромат разом із сірчаним газом пахне вже не так приємно.

Сухість в роті

Недостатнє зволоження ротової порожнини також може спричинити запах з рота. Нестача зволоження, тобто недостатнє вироблення слини, може виникнути, якщо ви спите з відкритим ротом або після фізичного навантаження. Недостатнє зволоження призводить до відмирання клітин язику (ксеростомія). Слина має здатність нейтралізувати та змивати бактерії, а якщо її бракує, починає вироблятися кислота, а бактерії, у свою чергу, виділяти нудотворний, смердючий газ. Ксеростомія найбільше проявляється вранці, оскільки під час сну наш організм не отримує воду.
Вживання певних продуктів.

Як ви вже, напевно, здогадалися, основні продукти – це цибуля та часник. Однак запах виходить не з ротової порожнини, а з легень, де з’єднання сірки, що потрапили в кров, отруюють повітря.

Хвороби

Запах ацетону чи металу може виникнути, якщо має місце накопичення токсинів у крові. Як це не банально, але причиною може стати карієс або захворювання ясен, а також звичайна печія. У поодиноких випадках, запах з рота – це сигнал про ураження нирок, печіння та розвиток цукрового діабету.
Как устранить неприятный запах изо рта? - 2 | Complex Dent

Як освіжити дихання?

  1. Гігієна ротової порожнини. Чистіть зуби за всіма правилами, і не нехтуйте зубною ниткою. Не забувайте і про видалення зубного нальоту двічі на рік у стоматологічній клініці. Чищення зубів – основний спосіб запобігання проблемам із зубами, пам’ятайте про це! Однак використовувати потрібно й інші методи з нашого списку, оскільки зубна щітка та паста усувають не всі бактерії зубів та язика.
  2. Вживання ароматних трав: петрушки, розмарину, кропу та інших. Хлорофіл нейтралізує запахи та допоможе заповнити вітамінні запаси.
  3. Жувальна гумка та паста з ксилітом. Ксиліт збільшить слиновиділення, а ароматизатори пасти освіжать дихання. Уникайте жуйок із цукром, адже він сприяє зростанню кількості бактерій.
  4. Ополіскувачі для рота. Вони також корисні, але уникайте тих, де у складі вказаний спирт. Він сушить ротову порожнину і запах знову з’явиться з подвійною силою через 30-60 хвилин. До того ж, як зазначають дослідники, спиртовмісні ополіскувачі можуть стати причиною виникнення раку ротової порожнини. Краще користуватися антибактеріальними, вони перешкоджають утворенню сірчаного газу і діють протягом 12 годин.