Як вмовити дитину чистити зуби

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Корисні поради
  • 10
  • 2
Зміст

Не можете умовити дитину чистити зуби?

Дитина, яка хоч один раз відвідувала стоматолога, почне її боятися. Однак батьки розуміють, що якщо не відвідувати лікаря, то можуть виникнути проблеми із зубами навіть у ранньому віці. Тому для багатьох батьків виникає питання, як подолати страх дитині для походу до стоматолога.
Помилки, які допускають батьки для позбавлення страху у дітей.
Найчастіше сама дитина боїться не лише стоматологів, а й інших лікарів. Залежить це від багатьох факторів, але також має значення, як батьки ставляться до настрою дитини перед відвідуванням.

Основними помилками є:

1. Дитина вперше відвідує стоматолога за потребою, посилюючи ставлення до фахівця.
2. Батьки не розповідають своїй дитині для чого потрібен стоматолог, і що робити, якщо не лікувати зуби.
3. Якщо дитина під час лікування зубів починає плакати чи вставати з крісла, внаслідок чого її починають тримати силою.
4. Відвідування відбувається у некомфортний час для дитини.
5. Якщо батьки кажуть малюкові, що йому нічого не робитимуть, а насправді все навпаки.

Дієві способи, які зможуть допомогти перестати боятися стоматолога.

Якщо застосовувати деякі способи, можна значною мірою зменшити страх дитини.

До таких способів можна віднести

Як вмовити дитину чистити зуби  - 1 | Complex Dent1. Використовувати різноманітні ігри. Ігри для дітей мають важливу роль у розвитку. Тому, якщо використовувати відвідування стоматолога у вигляді гри та пограти в неї з дитиною, то можливо дитина зможе зрозуміти, що лікар не хоче завдати шкоди їй, а навпаки допомогти.
2. Заохочення за відвідування спеціаліста. Можна запропонувати дитині за відвідування стоматолога якусь іграшку або здійснити її заповітну мрію. У багатьох випадках це допомагає, проте не варто зловживати цим, оскільки малюк може спеціально маніпулювати цим, змушуючи своїх батьків дарувати дорогі подарунки.
3. Відвідати стоматолога для першого огляду та знайомства. Найкраще привести дитину до лікаря раніше, ніж, наприклад, заболить зуб. Для початку можна просто оглянути зуби дитини або просто познайомитись із персоналом. Коли наступного разу необхідно буде відвідувати стоматолога дитині не буде так страшно, оскільки вона вже відвідувала її.
4. Показати дитині на власному прикладі. Ще хорошим і дієвим способом є відвідування стоматолога дорослими, при цьому взявши з собою дитину, щоб вона побачила, як лікують зуби її батьків і вони не бояться цього. Якщо мама чи тато будуть у гарному настрій, то дитина теж зрозуміє, що це не так уже й страшно і перестане боятися відвідувати лікаря, бо це потрібно для здоров’я.