Якісний догляд за ротовою порожниною – п’ять основних правил

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (3 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Корисні поради
  • 84
  • 3
Зміст

Більшість людей боятися або, як мінімум, відчувають тривогу під час походу до лікаря-стоматолога. Для того, щоб максимально скоротити кількість походів до зубного лікаря, необхідно постійно дбати про здоров’я зубів та ротову порожнину в цілому. Ми зібрали основні правила, які необхідно знати та регулярно застосовувати для підтримки зубів, ясен та внутрішньої мікрофлори ротової порожнини у здоровому та працездатному стані.

Якісний догляд за ротовою порожниною – пять главных правил - 1 | Complex Dent

№1 Чищення зубів

Чистка зубів, без якої не обходиться жодного ранку, є обов’язковим ритуалом по догляду за ротовою порожниною, проте не всі знають, що чистити зуби необхідно правильно, інакше чистка може бути мало ефективною. У деяких випадках чищення зубів може бути навіть шкідливим, оскільки при чищенні можна зачепити і пошкодити ясна. Чистити зуби потрібно, починаючи від основи (кореня) зуба, провівши щіткою до кінця зуба, обов’язково в одному напрямку. Так потрібно очистити кожен з обох боків. Також варто відзначити, що проводити чистку зубів потрібно не тільки вранці, але і ввечері/вночі після останнього прийому їжі.

Якісний догляд за ротовою порожниною - 2 | Complex Dent

№2 Використання зубної нитки

Зубна нитка є невід’ємним інструментом, що допомагає витягнути частинки їжі з важкодоступних місць. Застосовувати зубну нитку потрібно не частіше ніж 1 раз на день. Важливо пам’ятати, що ниткою можна пошкодити ясна або заштовхати залишки їжі ще глибше зазори між зубами, тому використання нитки має бути обережним і неквапливим. Застосовуючи зубну нитку, слід виконувати повільні зворотно-поступальні рухи в горизонтальному та вертикальному напрямку, тим самим прибираючи залишки їжі зі складно доступних ділянок між зубами.

Якісний догляд за ротовою порожниною - 3 | Complex Dent

№3 Застосування ополіскувачів

Використання ополіскувачів не є обов’язковим процесом, проте це один із відмінних способів освіжити дихання, а також очистити ротову порожнину від бактерій після їди. Застосування ополіскувачів набагато ефективніше, ніж полоскання простою водою, оскільки у складі ополіскувачів є антибактеріальні речовини, здатні швидко знищити переважну частину бактерій.

Якісний догляд за ротовою порожниною - 4 | Complex Dent

№4 Правильний підбір засобів для чищення та інструментів

Правильний добір інструментів для догляду за ротовою порожниною не рідко є важливим елементом у здоров’ї людини. Зубну пасту слід підбирати з тими властивостями, які необхідні для вашої порожнини рота, для цього краще проконсультуватися у лікаря або консультанта в області стоматології. Наприклад, людям із кровоточивістю ясен слід використовувати зубну пасту на основі ромашки, а також щітку м’якої жорсткості. А людям із високою чутливістю зубів не слід застосовувати відбілюючі зубні пасти, які значно ушкоджують зубну емаль, що лише посилює чутливість зубів.

Якісний догляд за ротовою порожниною - 5 | Complex Dent

№5 Чищення та обстеження зубів

Останнім та обов’язковим фактором, що безпосередньо впливає на здоров’я зубів, є регулярне чищення зубів та обстеження ротової порожнини. Цим правилом ні в якому разі не варто нехтувати, оскільки ніякі профілактичні засоби не дають стовідсоткової гарантії уникнення карієсу або захист від утворення зубного каменю.