Болить зуб?

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Лікування та професійний догляд
  • 15
  • 2
Зміст

Зубний біль наздоганяє нас завжди в самий невідповідний момент і є настільки болісним, що вже нікому не цікава правильна теорія щодо того, що зуби слід лікувати вчасно. а треба вживати негайних заходів.

Що робити, якщо болить у зуб?

Болить зуб? - 1 | Complex DentТільки це питання пульсує у голові з кожним черговим припливом болю.
Загальноприйнятою помилкою є спроба прогрівати щоку з того боку, де розташований хворий зуб. Таким чином ви тільки ще більше посилюєте запалення. Саме навпаки, до хворого місця краще прикласти лід. Не на сам зуб, звісно, ​​а зовні. Особливо це актуально, якщо зуб болить під коронкою.

Очистіть хворий зуб від тих залишків їжі, які могли залишитися. Відкрийте аптечку і подивіться, що там є знеболювальні засоби. Підійде будь-який аспірин, анальгін та ін. Якщо ви вагітні, то ліки краще не пити, а просто додати до хворого зуба невеликий шматочок льоду . Тільки аспірин у цьому випадку використовувати не варто, оскільки їм можна сильно спалити слизову.
Якщо це не допомогло, можна змочити валокордином ватяний або марлевий тампон та прикласти його на зуб. Можна також використовувати полоскання содовим розчином, додавши до нього краплю йоду.

Народна медицина від зубного болю!

Використовувати засіб від зубного болю, який пропонує нам народна медицина.
Візьміть суху подрібнену шавлію 1 столову ложку, і залийте його 1 склянкою окропу. Дайте настоятися протягом 10 хвилин і полощіть цим настоєм хворий зуб.
Можна точно також заварювати і використовувати для полоскання настій материнки.
Якщо болить зуб, знайдіть корінь подорожника, вимийте його і вкладіть у вухо, яке знаходиться з того боку, де і хворий зуб. Ефект досягається протягом півгодини.
Корінь подорожника можна прикладати безпосередньо до хворого зуба.
Візьміть зубчик часнику, дрібно подрібніть його і змішайте з такою ж кількістю подрібненої цибулі. Посолити суміш і накласти на хворий зуб у вигляді компресу.
Зняти зубний біль допомагає спиртовий розчин, тобто горілка, тільки її потрібно не пити, а потримати в ній хворий зуб.
Пам’ятайте про те, що це тимчасові заходи, покликані полегшити біль доти, як ви зможете дістатися лікаря. Остаточно вилікувати зуб може тільки стоматолог, і чим раніше ви до нього звернетеся, тим більше у вас шансів зберегти зуб на місці і не страждати постійно від нестерпного болю.