Керамічні брекети

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Лікування та професійний догляд
  • 22
  • 2

Будь-яка людина хоч раз у житті зверталася до стоматолога з приводу тієї чи іншої проблеми. Може статися так, що при абсолютно здорових зубах людина має неправильний прикус. Іноді йому просто не подобається, як виглядає його зубний ряд. Виправити положення на краще допоможуть брекети.

Брекет-система з кераміки в ортодонтології є дуже популярним явищем. Від традиційної системи вона відрізняється тим, що матеріалом для виготовлення є кераміка, а не метал. За кольором елементи такої системи практично ідентичні кольору зубів. Така система стала справжньою знахідкою для тих, хто приділяє велику увагу естетичному аспекту при установці брекетів.

Подібні брекет-системи можуть бути полікристалічні та монокристалічні. У першому випадку її виготовляють із полікристалічного оксиду алюмінію. Для нього характерний білий колір та непрозорість. В іншому випадку сам брекет представлений монокристалічним оксидом алюмінію.

Такі конструкції надійні і мають гарну прозорість. Тому їх ще називають сапфіровими. Конструкція містить три елементи. Вона складається із керамічної пластини, закріпленої на зубах. Крім цього, склад доповнено металевою дугою. Якщо вона має білий колір, стає менш помітною. Хоча біла фарба може стиратися і тоді вся система стає негарною при зовнішньому сприйнятті.

Якими бувають керамічні брекети

Залежно від того, як кріпиться дуга, вони поділяються на такі види:
• Найчастіше подібні конструкції представлені лігатурними брекетами. Для фіксації використається лігатура. Вона представлена ​​тонким міцним дротом або гумкою. Коли встановлюється така система, потрібен візит до стоматолога щомісяця. Це необхідно для налаштування рівня, з яким натягнута дуга. Недоліком є ​​те, що існує можливість появи між лігатурами залишків їжі. Внаслідок цього може з’являтися зубний наліт.
• Безлігатурний варіант. Дуга утримується на маленьких замках. Безперечним плюсом є те, що така система виглядає досить акуратно. Такі системи відрізняються більшою популярністю. Це зумовлено тим, що в неї є ціла низка переваг:
– процес встановлення брекетів у цьому варіанті відбувається набагато простіше. Пацієнти при цьому мають менший дискомфорт;
– для щоденних гігієнічних процедур потрібно менше часу;
– Замочок не здатний дратувати слизові оболонки ротової порожнини під час зіткнення з ними. Найменшим стає ризик травмувати їх;
– Не потрібно щомісяця відвідувати стоматолога. Достатньо прийти до нього один раз за 8 тижнів;
– подібна конструкція має відмінні естетичні якості. Головним недоліком є ​​їхня висока вартість. Це стосується як матеріалів, так і лікарського обслуговування системи. Використання комбінованих керамічних брекетів

Керамические брекеты - 1 | Complex Dent

Вони можуть існувати у таких видах:

1. На керамічний брекет здійснюють установку металевого замка. Сама платівка з кераміки, а клямка в металевому варіанті. Є надійна фіксація дуги у пазі платівки.
2. У керамічній платівці виконується металевий паз.
3. Саму пластину виготовляють із кераміки, а паз та замок із металу. Вибір здійснюється залежно від конкретної поставленої задачі та бюджетом пацієнта. Позитивні моменти при виборі керамічних брекетів

Вони можуть бути представлені такими ситуаціями:

• Високі показники естетики.
• Адекватна вартість.
• Після встановлення системи не спостерігається порушення дикції.
• Мінімум можливості травмування.
• Керамікою не можна пошкодити емаль, а ось таке металом цілком можливо.
• Кераміка не викликає алергічних реакцій. Не можна промовчати і про недоліки.

Вони зводяться до таких позицій:

– після встановлення необхідно здійснити коригування живлення. Це з деякими обмеженнями у раціоні, про які докладно розповість стоматолог;
– Підвищені властивості крихкості. Міцність у кераміки значно нижча, ніж у металу;
– Правильний прикус формується дуже довго. На закінчення необхідно зробити висновок про те, що кераміка аж ніяк не є ідеальною ортодонтичною системою. Однак при правильному догляді всі негативні моменти можуть бути зведені до мінімуму.