Особливості дитячої стоматології

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Лікування та професійний догляд
  • 19
  • 2

Кожному батькові хочеться, щоб його дитина була абсолютно здорова і щаслива.

Саме тому стоматологи вважають за особливе завдання лікування маленького пацієнта. Цей процес має бути не тільки максимально ефективним, а ще й безболісним.

Досить часто виникає питання, чому лікування зубів у дитини повинен проводити безпосередньо дитячий стоматолог.

Багато хто вважає, що в цьому немає особливої ​​різниці, але така думка є помилковою. У дітей та дорослих значно різниться будова зубощелепної системи. Саме тому навіть молочні зуби вимагають особливого підходу.

Батьки вважають, що перші зуби не відіграють особливої ​​ролі, тому що через деякий час їм на зміну з’являться корінні.

Ось саме їх розвиток має безпосередній вплив формування постійної щелепи. Це означає, що дуже важливо своєчасно позбавлятися ознак карієсу.

Більшість дітей мають страх перед кабінетом стоматолога, тому їх досить важко привести на прийом до фахівця.

Завдяки розвитку сучасної медицини було розроблено абсолютно безболісні методики лікування. Що ж до дитячих лікарів, то вони відрізняються уважністю та доброзичливістю до маленьких пацієнтів.

Насправді такі фахівці одночасно виконують функції кількох лікарів, тобто не лише стоматолога, а й психолога. Останній варіант необхідний пошуку правильного підходу до дитини. Нерідко у цього медичного напряму простежується тісний зв’язок із педіатрією.

Особливості дитячої стоматології - 1 | Complex Dent

Основні методи лікування зубів

Щоб зберегти здоров’я зубів малюка, рекомендується проводити планові огляди дитячого стоматолога. У сучасних клініках пропонують маленьким пацієнтам ефективні методики усунення проблем із зубами, причому вартість таких послуг цілком доступна всім охочим.

На жувальній стороні зубів знаходяться фісури, що являють собою незначні канавки та борозни. Саме в цих місцях найчастіше починається карієс.

Для запобігання такій проблемі стоматологи пропонують обробити їх за допомогою герметика. Після процедури поверхня вирівнюється, що значно скорочує ризик виникнення проблем із зубами.

Для збереження здоров’я ротової порожнини важливо дбати і про стан емалі, адже саме вона найчастіше схильна до впливу зовнішніх негативних факторів. Дітям дозволено проводити фторування, за допомогою якого можна запобігти подальшому руйнуванню зубів.

Якщо виявили карієс на початковому етапі, то сучасні стоматологи пропонують провести сріблення. Лікар покриває проблемний зуб розчином із срібла. Даний метод вважається найкращою альтернативою для використання бормашини та встановлення пломби.

За наявності викривлених зубів важливо негайно відвідати спеціаліста.

Вчені довели, що при неправильному прикусі зростає загроза виникнення серйозних проблем із легкими та травною системою. Якщо відповідних заходів було вжито своєчасно, то результат завжди буде позитивним.

Наразі існує кілька варіантів для усунення проблем із прикусом. Йдеться про брекети та пластини.

Батькам важливо стежити за станом ротової порожнини своїх дітей та з появою необхідності звертатися за консультацією до стоматолога.