Пломбування зубних каналів за допомогою системи Термофіл, а також холодною та розігрітою гутаперчею

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Лікування та професійний догляд
  • 46
  • 2
Зміст

Раніше зубні канали пломбували спеціальними пастами. Сьогодні стоматологи все частіше застосовують інноваційні та надійніші технології герметизації каналів зуба.

Закупорка за допомогою системи Термофіл

Термофіл має вигляд особливого пластмасового носія гутаперчі. За допомогою такої технології закупорюється не лише основний канал зубної тканини, а й бічні канальці. Спочатку в каналі розміщується трохи силера. В результаті створюється гарне ковзання, а також контакт із зубною поверхнею. Далі стрижень із пластмаси розжарюється, розміщується в каналі та обрізається. В результаті гуттаперча отримує можливість розтектися по всіх пустотах, що є у кореневому каналі та забезпечити якісну герметизацію. Система відрізняється простотою та надійністю. Вона здатна забезпечити оперативне пломбування кореневих каналів. Варто зазначити, що процес роботи з термофілом вимагає деякого обладнання, наприклад, такого як обтуратори, верифери, бори та спеціальні печі для нагрівання. Тому, якщо Ви хочете запломбувати зуби за допомогою системи thermafil, то вам краще звернутися за допомогою до професійної клініки, такої як Complex Dent.

Пломбування за допомогою холодної гутаперчі

Пломбування зубних каналів за допомогою системи Термофіл, а також холодною та розігрітою гутаперчею - 1 | Complex Dent
Існує декілька технологій такого пломбування. Якщо лікар користується методикою одного штифта, йому необхідно надати каналу необхідну форму, що має бути копією форми обраного штифта. Далі штифт поміщається в заздалегідь підготовлену зубну тканину та обрізається. Штифту слід щільно прилягати до стінових поверхонь зубного каналу.

Технологія латеральної конденсації успішно пройшла перевірку часом. Вона проста у виконанні, надійна та ефективна. Лікар щільно наповнює канал кількома штифтами, які перед цим змащує затверділим силером. В першу чергу в каналі розміщується основний штифт, далі приєднуються бічні штифти, які мають вужчу форму. Кількість штифтів має бути стільки, щоб надійно ущільнити пломбувальний матеріал.

Методику пломбування конденсором, що обертається, фахівці ще називають «термомеханічною конденсацією гутаперчі». Вона здійснюється інструментом, що обертається і сьогодні застосовується вкрай рідко.
Пломбування зубних каналів за допомогою системи Термофіл, а також холодною та розігрітою гутаперчею - 2 | Complex Dent

Пломбування за допомогою розігрітої гутаперчі

Цей вид герметизації також здійснюється декількома способами. При застосуванні технології ін’єкційної гутаперчі гуттаперча розігрівається до двох сотень градусів і подається до зубних каналів. У такий спосіб гуттаперча проникає як у основний, і у всі наявні у зуба маленькі канальці. При цьому тканина залишається непошкодженою.

Технологія конденсації гутаперчі у вертикальній площині досить складна та тривала за часом. У першу чергу стоматолог наповнює зубний канал пломбувальним матеріалом. За допомогою спеціальних інструментів він розміщує пломбу і бічні канали. Далі у канал впроваджується так званий розм’якшений штифт.

Технологія безперервної хвилі є своєрідним аналогом попереднього методу. Але виконати цю методику лікареві набагато простіше. За допомогою розігрітого інструменту канал поміщається основний штифт. Далі лікар «оточує» його бічними штифтами одного розміру. І робить це він доти, доки канал до кінця не загерметизується.

Технологію розміщення гутаперчі за допомогою шприца фахівці ще називають «Термопластичною ін’єкцією». Не складно здогадатися, що рідка гутаперча наповнює канал за допомогою шприца. Технологія зручна, оперативна та проста у виконанні.

В цілому техніка Термофіл показує себе як дуже ефективний спосіб введення гутаперчі прямо до апексу.