Прикраси для зубів

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Лікування та професійний догляд
  • 19
  • 2
Зміст

Які прикраси для зубів бувають?

З давніх-давен люди прикрашали свою зовнішність, використовуючи дорогоцінні речі або незвичайний одяг. За допомогою різних досліджень фахівці-археологи встановили, що люди, які живуть у розкоші, любили прикрашати свої зуби за допомогою дорогоцінного каміння шляхом їх вставки в емаль зубів. Через десятки століть прикраси для зубів знову набули популярності.

Щоб усмішка була прикрашена натуральним діамантом, необхідно зробити отвір у зубі. Є можливість прикрасити свою посмішку інакше, за допомогою специфічних прикрас із кришталю – скайсів.

Скайси

Прикраси для зубів - 1 | Complex Dent
Скайси – це гарні кришталеві прикраси, які добре відшліфовані. Виготовляються такі декоративні предмети, використовуючи сучасні технології. Також скайси не псуються під впливом їжі. Ще одним плюсом є те, що є можливість сховати деякі проблеми із зубами.
Для фіксації скайсу спеціаліст застосовує спеціальний предмет – бонд. Даний пристрій схожий на лак для нігтів і твердне під впливом іонової лампи. Скайс не приносить неприємних відчуттів, важить приблизно 0,1 грама, і не потребує надмірної турботи.

При видаленні скайсу у лікаря не повинно виникнути жодних проблем. Прикраса знімається особливого роду засобами таким чином, що зовнішня захисна оболонка зуба (емаль) не ушкоджується.

Стрази

Стрази – це прикраси, які виготовлені не з дорогоцінного каміння, вони так само бувають різних форм. Вони не завдають жодної шкоди зубам, як і скайси. Можливість зняти стрази є у будь-який час.

Twinkles

Прикраси для зубів - 2 | Complex Dent
Twinkles – це підтип скайсів, фігура із металів (золото, срібло, алюміній). Не поодинокі випадки, коли у фігуру вставлений камінь, але іноді його може не бути. Twinkles закріплюється на зуб, який не вражений карієсом тощо. Операція триває приблизно п’ятнадцять хвилин.

Тату для зубів

Є такий варіант прикраси посмішки як татуювання для зубів. Можна вибрати будь-який малюнок та наносити його на зуб. Тату тимчасове, воно може протриматися від кількох днів до півроку. Це залежить від того, як наносився малюнок. Татуювання ніяк не шкодять зубам та людині.

Дорогоцінне каміння

Щоб не нашкодити зовнішньої оболонки зуба, варто закріплювати дорогоцінні камені на коронці, оскільки їм потрібна хороша фіксація на зубі.

Догляд за прикрасами для зубів

Потрібно дотримуватися гігієни за допомогою зубної щітки та пасти. Хоч скайси і плоскі, якщо погано їх доглядати, то на них збиратимуться частинки їжі. Є кілька способів продовжити життя прикрас:
1. Не вживати у їжу тверді продукти;

2. Коли їсти, не варто сильно навантажувати зуб з прикрасою;

3. Золоті прикраси слід відполірувати один раз на два місяці.

Не можна забувати, що всі прикраси можна поставити лише на зуби, які не вражені карієсом тощо, тому перед прикрасою своєї посмішки треба перевірити, щоб зуби були здорові та пройти процедуру їхнього очищення.