Відбілювання емалі

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (5 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Лікування та професійний догляд
  • 5
  • 5

У сучасному світі білизна зубів чи не найважливіше поняття, що визначає красу посмішки, тому послуга відбілювання зубів стає дедалі актуальнішою. Відбілювання – це зміна кольору зубів за допомогою спеціальних засобів на базі перекису водню, що освітлює зубну емаль і робить її білішим.
Відбілювання емалі - 1 | Complex Dent
Нові системи допомагають впоратися з неприємним жовтим відтінком зубів, і іноді навіть у складніших випадках, пов’язаних з плямами на зубній емалі або почервонінням коронки зуба, так званий рожевий зуб після його депульпування, гарантуючи тривалість досягнутого ефекту.

Зуби в процесі нашої життєдіяльності піддаються дії барвників, які містяться у харчових продуктах та тютюні. Під їх впливом змінюється колір зубів, при цьому хімікати можуть залишатися як на поверхні зуба, так і проникати глибше в дентин. Крім цього, колір може змінитися внаслідок травми або лікування зуба від різних захворювань, наприклад, при згаданому депульпуванні в державних стоматологіях. При всіх цих проблемах і потрібне професійне відбілювання у стоматології. Проводять таку процедуру людям старше 18 років, оскільки необхідно, щоб тканини зуба остаточно сформувалися. При цьому існує безліч методів відбілювання – це може бути і кабінетне, і домашнє відбілювання емалі з використанням спеціальних стоматологічних засобів, і внутрішнє відбілювання кореневих каналів зуба для мертвих зубів.

Відбілювання емалі - 2 | Complex Dent
Вибір, яким методом змінити колір зубів вибирають разом із лікарем після обстеження. Наприклад, домашній спосіб відбілювання допускає носіння спеціальних капп, які заповнені спеціальним складом, здатним мабуть відбілити емаль зубів, але не дає повного опрацювання складних для доступу складу ділянок.

Але оскільки відбілювання зубів таким чином відбувається протягом двох тижнів, досягнутий ефект може зберегтися надовго. Кабінетне ж відбілювання проводиться у стоматології під наглядом лікаря та займає лише близько двох годин.

При цьому проробляються всі ділянки поверхні різців, іклів та жувальних зубів. Також зберігається безпека процедури відбілювання зубів, оскільки слизові оболонки відгороджуються спеціальною стоматологічною накладкою (коффердам), що захищає ротову порожнину від опіку.

Взагалі, як правило, дантисти використовують гель, що відбілює, і каталізатор для швидкості процесу, але з’явився і новий спосіб повернути білизну зубів – лазерне відбілювання. Незважаючи на згадані запобіжні заходи, відбілювання зубів у стоматології найбільш дбайливий вплив на поверхню зуба в порівнянні з домашнім відбілюванням, виконаним не завжди якісними засобами, а найчастіше народними методами.

Саме тому професійне відбілювання можна рекомендувати навіть людям із чутливою емаллю. Якщо відбулася травма зуба або було виконано видалення зубного нерва, то, як правило, емаль зуба затемняється і тут допоможе лише внутрішньоканальний спосіб відбілювання зубів, суть якого в тому, що прокладають всередину спеціальний гель і закривають пломбою.

Різниця між методами у часі та тому, як розраховуватиметься вартість з урахуванням того, яка ціна на можливі кошти. Але оскільки способів повернути білу усмішку досить багато, по суті, скільки коштуватиме відбілити зуби залежить тільки від вашого вибору методу.