Синус – ліфтинг у дентальній імплантації

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Лікування та професійний догляд
  • 9
  • 2

Синус – ліфтинг у дентальній імплантації - 1 | Complex DentПеред проведенням імплантаційного лікування досить велику кількість пацієнтів потрібен синус-ліфтинг (субантральна аугментація). Така операція проводиться коли розмір кісткової тканини не перевищує чотирьох міліметрів. Саме за такого розміру в рази збільшується ризик відторгнення дентальної системи.
У наші дні лікарі всіх країн вдаються до субантральної аугментації, оскільки іншої технології відновлення нормального обсягу щелепної кісткової тканини не існує. Якщо не провести цю процедуру, то через кілька місяців після імплантації штучний корінь може провалитися в синус гайморів. Через це синус, як правило, запалюється, починається процес утворення гною, що призводить до відторгнення імплантанта.

Синус-ліфтинг проводиться й у тому випадку, якщо у пацієнта спостерігається пориста структура щелепного кісткового масиву. Субантральна аугментація покликана у разі зміцнити таку кістку.

Багато пацієнтів вважають синус-ліфтинг складною операцією, оскільки мають про неї дуже невиразне уявлення. Тому субантральна аугментація малюється їм у темних фарбах. У реалії хірургічна маніпуляція за складністю не відрізняється від інших стоматологічних операційних заходів.
Хірургічне втручання здійснюється на верхньощелепній кістці в зоні розміщення гайморових пазух, оскільки саме в цій частині кістка найчастіше витончена та атрофована. Слід зазначити, що негативний процес резорбції кісткової тканини щелепи починається після трьох місяців відсутності зубної тканини. Атрофія також спостерігається за наявності у пацієнта повної адентії чи індивідуальних анатомічних особливостей щелепної кістки.
Операція проводиться під місцевою анестезією. Сучасні анестетики роблять хірургічні маніпуляції абсолютно безболісними для пацієнта.
Субантральна аугментація – операція одного дня. Тривалість її визначається конкретною клінічною картиною. У середньому синус-ліфтинг триває не більше пари-трійки годин.

Слід зазначити, що операція проводиться відкритим і закритим способом. Причому закрита субантральна аугментація здійснюється одночасно з процедурою імплантування імплантації.