Хитаються зуби. Що робити?

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (6 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Корисні поради
  • 183
  • 6

Вже при першому прояві хитання зубів у дорослих потрібно одразу звернутися за допомогою до стоматолога. Найчастіше проблему хитання зубів можна вирішити своєчасним лікуванням. Найчастіше хитаються зуби – наслідок захворювань ясен, стоматиту, нестачі вітамінів, куріння.

Слабкий імунітет часто призводить до запальних процесів у ротовій порожнині, що провокує розхитування зубних одиниць. Зазвичай проблема з’являється не відразу, а поступово, вона супроводжується хворобливими відчуттями під час їжі та кровоточивістю ясен. Якісний догляд за ротовою порожниною запобіжить багато захворювань.

Основні види захворювань, які можуть призвести до хитання та випадання зубів:

  • Пародонтоз;
  • Періодонтит;
  • Кіста;
  • гранульома;
  • Флюс.

Серйозність хитання зубів визначається їх ступенем рухливості. У процесі їди зуби мають малопомітну рухливість з мінімальними відхиленнями. Це нормальна фізіологічна особливість є у кожної людини.

Хитаються зуби. Що робити? - 1 | Complex DentСтупінь 1. Відхилення зубів у процесі хитання становить не більше 1 мм. Рух зубів відбувається вперед-назад.
Ступінь 2. Хитання понад 1 мм порівняно із сусідніми зубами. До руху вперед-назад приєднується вертикальне розхитування.
Ступінь 3. Розхитування відбувається у різних напрямках.
Ступінь 4. Хитання виконується довкола своєї осі.

На прийомі у стоматолога пацієнту одразу встановлять ступінь рухливості зубів шляхом діагностики. Лікування передніх та коронних зубів відрізняється.
Передні зуби частіше починають хитатися при різних патологіях ясен, куріння та вживанні спиртних напоїв. Залежно від діагнозу стоматолог прописує пацієнту спеціальні мазі. Для зняття запалення ясен підходять препарати на основі прополісу, для усунення пародонтозу застосовують засоби, що містять хлоргексидин.
Хитаються зуби. Що робити? - 3 | Complex DentШинування застосовується, якщо гелі не допомагають. Процедура полягає у фіксації зуба, що хитається, з сусідніми за допомогою ниток. Шинування допомагає відновити навіть зуби, що сильно хитаються.
Як профілактика стоматолог може дати рекомендації пацієнту вживати більше риби та фруктів, у яких міститься велика кількість кальцію.

Для лікування корінних зубів проводиться діагностика ротової порожнини. На підставі результатів лікар призначає лікування. Для зміцнення використовуються такі конструкції, як бюгельні протези, брекети. Для усунення гнійних інфекцій призначаються антибіотики.