Міфи про здорові зуби: 8 цікавих фактів

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Корисні поради
  • 128
  • 2

Міфи про здорові зуби: 8 цікавих фактів - 1 | Complex DentФакт первый.

Факт перший.

Міф: Якщо ясна кровоточить, то це нормальна ситуація, яка відбувається з кожним. Такий стан не приносить жодної шкоди.
Правда: Кровоточивість ясен – це ознака захворювання ясен і служить симптомом різних проблем: від авітамінозу до пародонтозу. При кровоточивості ясен організм також більш уразливий для інфекцій.

Факт другий.

Міф: Брекети можна зробити лише у дитячому віці, підліткам та дорослим це вже недоступно.
Правда: Хоча насправді виправлення прикусу в ранньому віці проходить набагато швидше і простіше, ніж у пізнішому, але для встановлення брекетів немає вікових обмежень. Ви можете зайнятися вирівнюванням ваших зубів у будь-якому віці.

Факт третій.

Міф: Чим зуби біліші, тим вони здоровіші.
Правда: Захоплення надмірним відбілюванням зубів може призвести до витончення емалі та пошкодження зубів. І хоча блискуча усмішка для багатьох є символом успішності, але не забувайте регулярно перевіряти стан своїх зубів у лікаря.

Факт четвертий.

Міф: Можна самому не чистити зуби, якщо регулярно звертатися на чищення зубів до фахівців.
Правда: Стоматолог не зможе замінити вам щоденного догляду за зубами. Якщо ви нехтуватимете самостійним щоденним доглядом за зубами, то вам можуть знадобитися не тільки косметичні, а й лікувальні послуги стоматолога.

Факт п’ятий.

Міф: Якщо регулярно чистити зуби, то зубна нитка не буде потрібна.
Правда: За допомогою щітки ми очищаємо від 50 до 70% поверхні зубів. Якщо не вичищати за допомогою зубної нитки залишки їжі щовечора, то можуть утворитися порожнини між зубами, які будуть надто пізно помічені (можливо, тільки під час рентген-знімка або при виникненні болю)

Факт шостий. До речі, про біль!

Міф: Лікування зубів (і навіть огляд у стоматолога) – це дуже боляче.
Правда: Застосування сучасних знеболюючих засобів робить лікування практично безболісним (хіба що вам буде трохи боляче під час уколу)

Факт сьомий.

Міф: Потрібно обов’язково вирівняти зуби, щоб вони були здорові.
Правда: Хоча прямі зуби сильно полегшують догляд і виглядають привабливіше, але якщо доглядати зуби правильно і з раннього віку дотримуватися рекомендацій лікаря, то будь-які зуби будуть здорові.

Факт восьмий.

Міф: Молочні зуби не можна лікувати.
Правда: Здоров’я молочних зубів так само важливе, як і здоров’я корінних. Проблеми з прикусами або формуванням постійних зубів можуть статися, якщо вчасно не помітити порушення росту молочних зубів. Карієс на молочних зубах може перейти і на корінні, адже зуби змінюються поступово. Відвідування стоматолога має увійти до звички з раннього віку.