Як боротися із пародонтозом?

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Корисні поради
  • 21
  • 2

Пародонтоз страждають понад 80% населення. У наших силах контролюватиме його розвиток, що дозволить сподіватися на позитивний прогноз.

Як боротися із пародонтозом? - 1 | Complex Dent

Корекція меню

Основну проблему становить наш раціон, багатий на прості цукри. Вони створюють сприятливе середовище для бактерій – вони розмножуються, захоплюючи ясна та щелепну кістку, до якої кріпляться зуби. Обмежте споживання солодкого, їжте менше продуктів із високим вмістом крохмалю.

Гігієна порожнини рота

Багато хто неправильно доглядає порожнину рота. Не можна обмежуватися чищенням зубів вранці та ввечері. Важливо, скільки часу ви витрачаєте на чищення – не менше 2 хвилин. При цьому якщо ви користуєтеся м’якою щіткою, тривалість чищення потрібно збільшити. Краще користуватися щіткою твердою або помірно твердою. Важливо також очищати проміжки між зубами, використовуючи спеціальну нитку. Ополіскувачі для рота з антибактеріальним ефектом також дають чудовий ефект.

Сон та відпочинок

Як і за інших нездужань, важливо зміцнити свій імунітет. Достатній час сну, більше руху, уміння розслабитись – ці речі швидко окупаються, зміцниться здоров’я та підвищиться працездатність.

Природні засоби

Антибіотики та лікарські засоби, засновані на хімічних компонентах, дають різні побічні ефекти, у тому числі проблеми з яснами. Якщо ж лікування запальних процесів у ротовій порожнині без антибіотиків не уникнути, спробуйте зубну олію – екстракт із зерен грейпфрута. До його складу входять також витяжки інших трав, які не тільки одужують ясна, але й сприяють видаленню нальоту із зубів. Можна підібрати недорогі трав’яні збори для зміцнення ясен, усунення їхньої кровоточивості, що запобігають розвитку пародонтозу.

Чим небезпечний пародонтоз

Крім втрати зубів, що супроводжується неприємним запахом з рота, великого запалення ясен, окістя щелепної кістки, процес поширюється по всьому організму і торкається таких важливих органів, як серце. При підозрі на пародонтоз слід відвідати свого стоматолога, який оцінить ваш стан та направить до фахівця-пародонтолога.