Безболісне видалення зубного нерва

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Лікування та професійний догляд
  • 72
  • 2

Безболісне видалення зубного нерва - 1 | Complex DentСтоматологія – це серйозна галузь медицини, яка відповідає не тільки за здоров’я наших зубів, а й за красу посмішки. Сучасні методи дозволяють реставрувати, протезувати, лікувати, вирівнювати та відбілювати зуби, які перебувають у будь-якому стані. При лікуванні деяких випадках традиційної пломбування зуба буває недостатньо, тому лікаря доводиться вдаватися до серйозніших методів терапії.

Зовсім недавно видалення зуба асоціювалося з миш’яком і сильним болем протягом кількох діб, проте в даний час є щадні способи видалити зубний нерв. З наукової точки зору нерв – це пульпа, що знаходиться біля кореня зуба. Зуб, який зазнав видалення пульпи, вважається мертвим, оскільки його кровопостачання зупинено. У зв’язку з тим, що «мертві» зуби швидше руйнуються, видалення нерва проводиться лише крайніх випадках. Видалити нерв можна і без миш’яку, процедура проходить на прийомі у стоматолога, який поетапно видаляє верхні тканини зуба, добирається до пульпи і видаляє її за допомогою спеціальних інструментів та мікроскопа. Після маніпуляції прочищаються кореневі канали, пломбується та закривається зуб. Застарілий метод із застосуванням отрути, що повільно вбиває нерв, є небезпечним і при неправильному проведенні процедури може призвести до повної втрати зуба.

Безболісне видалення зубного нерва - 2 | Complex DentУ деяких випадках (особливо при лікуванні зубів у дітей) лікар проводить часткове видалення пульпи, зберігаючи її кореневу частину. Даний метод також має плюси, тому що позбавляє пацієнта болю, але не перешкоджає нормальному формуванню зуба. Видаляти нерви варто лише після професійної консультації та діагностики. Варто враховувати, що подібна процедура проводиться лише після рентгену, за допомогою якого перевіряється внутрішній стан зуба.

Маніпуляції з нервами супроводжуються великою кількістю неприємних відчуттів, тому більшість фахівців використовують анестезію. Після видалення протягом деякого часу зуб може хворіти, для полегшення стану стоматологи прописують знеболювальні препарати. Також при роботі із зубами необхідно використовувати якісні та гіпоалергенні матеріали, стерильне обладнання та сучасну техніку.